De rol van horecapersoneel op bedrijfsfeesten

Lees het artikel hieronder..

Het organiseren van een bedrijfsevenement is geen eenvoudige taak. Er zijn veel details die moeten worden geregeld om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Een van de belangrijkste elementen hiervan is het horecapersoneel. Zij zijn niet alleen verantwoordelijk voor het serveren van eten en drinken, maar ook voor het creëren van een positieve ervaring voor de gasten. In deze blog bespreken we de cruciale rol van horecapersoneel bij bedrijfsfeesten en hoe Felix hierin kan bijdragen.

De eerste indruk: gastvrijheid bij de ingang

Een bedrijfsevenement begint bij de deur. Het horecapersoneel is vaak het eerste contactpunt voor de gasten. Een warm welkom en een vriendelijke glimlach kunnen meteen de toon zetten voor de rest van het evenement. Goed getrainde horecamedewerkers weten hoe ze gasten op hun gemak kunnen stellen en een gastvrije sfeer kunnen creëren. Dit eerste contact is cruciaal, omdat het de eerste indruk van het event bepaalt.

Goede en proactieve service

Niets zo vervelend als slechte service op een feest/evenement. Bij bedrijfsfeesten is efficiëntie bij het personeel daarom van groot belang. Gasten verwachten een vlotte en professionele service. Horecapersoneel speelt hierin dus een cruciale rol. Ze moeten niet alleen snel en efficiënt werken, maar ook oog hebben voor detail en de behoeften van de gasten. Dit betekent dat ze voortdurend alert moeten zijn, proactief moeten handelen en snel moeten inspelen op eventuele problemen.

Een catering op maat

Het horeca -en cateringpersoneel moet in staat zijn om zich aan te passen aan verschillende wensen en eisen van de gasten. Dit kan variëren van het serveren van eenvoudige drankjes en hapjes tot het verzorgen van een uitgebreid diner. Het vermogen om flexibel en creatief te zijn, is hierbij essentieel. 

De rol bij presentaties en toespraken

Tijdens bedrijfsevenementen en feesten zijn er vaak presentaties, toespraken of andere activiteiten gepland. Horecapersoneel moet ervoor zorgen dat deze sessies niet worden verstoord. Dit vergt een goede planning en coördinatie. Medewerkers moeten stil en discreet kunnen werken om ervoor te zorgen dat de service niet ten koste gaat van de concentratie van de gasten. Dit vraagt om ervaring en professionaliteit.

Horecapersoneel draagt bij aan je bedrijfsimago

De uitstraling van je bedrijfsevenement wordt sterk beïnvloed door de kwaliteit van het horecapersoneel. Goed geklede, professionele en attente medewerkers dragen bij aan een positieve perceptie van je bedrijf. Dit is vooral belangrijk bij bedrijfsevenementen waar klanten, partners en andere belanghebbenden aanwezig zijn. Het horecapersoneel is een verlengstuk van je bedrijf en hun gedrag en presentatie reflecteren op jouw organisatie.

En daar komt Felix Works om de hoek kijken...

Bij Felix Works begrijpen we hoe belangrijk het is om het juiste horecapersoneel in te zetten voor je bedrijfsevenement. Wij werken samen met een collectief van horeca-uitzendbureaus, waardoor we een breed scala aan ervaren en gekwalificeerde medewerkers kunnen aanbieden. Of je nu een groot gala organiseert of een kleinschalige netwerkbijeenkomst, wij hebben het juiste personeel om je evenement tot een succes te maken.

Rik Donders

Oprichter Felix Works

horeca medewerker

Laatste Nieuws